Agriturismo Trere

Gedurende mijn zoektocht naar een leuke agriturismo in de regio Emilia Romagna kwam ik bij Agriturismo Trere terecht. Dit van oorsprong agrarische bedrijf ligt in de heuvels van Faenza, centraal gelegen dichtbij Bologna, maar ook bij de kust. Een bevoorrechte locatie in het hart van Romagna.  

Het bedrijf is opgericht in het begin van de jaren zestig en inmiddels uitgegroeid tot grote wijnproducent met leveringen wereldwijd.

In de loop der jaren heeft het bedrijf zich ook gericht op gastvrijheid en gastronomie. Morena en haar zoon Max staan voor je klaar om je te verwelkomen als gast voor een goed diner en/of één of meerdere overnachtingen. Een heerlijke accommodatie om te ontspannen, te genieten van goed eten en een bijpassende huisgemaakte wijn, een duik te nemen in het zwembad gelegen tussen de wijngaarden of gewoon je hoofd uitzetten en om je heen kijken.

Als je in het restaurant van Trere hebt gegeten en je tegoed hebt gedaan aan de heerlijke wijnen, kun je besluiten om te overnachten op deze agriturismo. De oude boerderij is omgebouwd tot hoofdvilla en vertegenwoordigd het hart van deze accommodatie, waarbij de kamers de namen van de geweldige wijnen dragen. In dit gebouw bevindt zich ook het restaurant. Naast de gerenoveerde boerderij staat een gebouw met 5 appartementen. En dan is er nog een aparte residentie “Ca Lunga”, een villa op ongeveer 300 meter vanaf het hoofdgebouw midden tussen de wijngaarden.

Naast de charme van de accommodaties en de schoonheid van het omringende landschap, biedt Trere een scala aan mogelijkheden aan haar gasten. Een ruim 4000 vierkante meter oase aan ontspanning voor kinderen en volwassenen. Een heerlijk zwembad om tot rust te komen of een frisse duik te nemen.

Ook voor bedrijven is het een interessante accommodatie, vanwege de vergaderzalen en natuurlijk het restaurant met fusionkeuken. Maar ook voor bruiloften en andere partijen draait Trere haar hand niet om. In de wijnkelders is het mogelijk je onder te dompelen in de geschiedenis van de geweldige wijnen die door de wijnproducent Trere worden gemaakt.

In het gebied waar Trere gevestigd is groeien de druiven Albana, Trebbiano en Sangiovese en deze druiven zie je dan ook veel terug in het grote assortiment wijnen dat Trere produceert. Het bedrijfsbeleid van Trere is er constant op gericht om de kwaliteit van zowel de wijngaard als de wijn te verbeteren. Ze zijn ervan overtuigd dat ze de plicht hebben om steeds meer zorg te dragen voor de kwaliteit van het imago van hun wijn, zeker nu de wijnen uit de regio Romagna eindelijk bekend en gewaardeerd zijn in de wereld.

Ik heb een selectie van deze wijnen gemaakt en wil deze graag introduceren. Wellicht heb je deze accommodatie weleens bezocht en komen de herinneringen weer boven bij een heerlijk glas van een van de wijnen van Trere.  

Wil je meer weten over de accommodatie of over de wijnen, aarzel dan niet en neem contact met mij op.