Gamba's met pasta in tomatensaus

RECEPT VOOR GAMBA’S IN TOMATENSAUS MET VERSE PASTA

Weet je dat het heel eenvoudig is om gamba’s te bereiden en heel erg lekker!

De benodigdheden voor 4 personen:

- 2 blikken gepelde tomaten

- 2 takjes verse basilicum

- 2 uien

- 20 Gamba’s met kop

- 1 teen knoflook

- Spaanse peper

- peper en zout

- Olijfolie

- 1 volle tak verse peterselie

- 500 gram verse pasta (spaghetti)


Bereiding:

Doe de gamba’s in een bak en voeg ruim olijfolie toe. Snipper 1 ui en voeg deze aan de gamba’s toe. Snijd de knoflook in kleine stukjes, haal de zaadlijst uit de peper en snijd deze in kleine stukjes en voeg dit alles aan de gamba’s toe. Snijd de peterselie fijn en doe dit ook bij de gamba’s. Roer de gamba’s goed door de dressing heen en laat dit een poosje intrekken.

Doe de inhoud van de blikken gepelde tomaten in een blender met de takjes basilicum en voeg een beetje zout en peper naar smaak toe. Snipper 1 ui. Doe een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui. Als de ui glazig is voeg je de tomatensaus toe, even goed roeren, peper en zout toevoegen en even laten doorkoken. Laat de saus daarna op laag vuur zeker een half uur pruttelen, zodat het meeste vocht verdampt.

Warm een scheutje olie in een koekenpan op niet te hoog vuur en leg de gamba’s in de pan. Als de gamba’s van grijs naar oranje verkleuren deze omdraaien en ook hierbij de kleur in de gaten houden. Voeg tegen het einde van de baktijd een klein deel van de tomatensaus toe en laat het heel even doorsudderen.

Zet voor de pasta een flinke pan met water op en laat dit koken. Als het water gekookt is de pasta erbij en volg de kooktijd volgens de aanwijzing op de verpakking. De pasta afgieten en bij de tomatensaus voegen.

Doe de pasta op de borden en leg de gamba’s op de pasta en garneer met een beetje verse peterselie.

Heerlijk met een glaasje witte wijn Re Famoso.

Buon appetito!

WIJNKENMERKEN

 

Druivensoort: Famoso en Chardonnay

Kleur: Strogeel

Bouquet: Zomerse hints van tropisch fruit, citrus en brem

Smaak: Vol, fris en goed uitgebalanceerd

Alcohol: 14,5 %

Spijs/wijn: Lekker bij verse pasta, bij wild en gebraden vlees