Pizza Margherita
HET RECEPT VOOR JOUW PERFECTE PIZZA
Heb je weleens geprobeerd de klassieke pizza Margherita te maken? Het is heel eenvoudig!
Hierbij alles wat je nodig hebt om 4 perfecte pizza’s op de Italiaanse manier te bereiden:
-8 gr biergist
-500 gr bloem (voor verse pasta)
-280 gr lauw water
-2 flessen tomaten basilicumsaus (van 750 ml)
-250 gr mozzarella
-3 eetlepels olijfolie extra vergine
-10 gr zout
Bereiding:
Laat het gist in het water smelten, gebruik hierbij een houten lepel. Voeg het gezeefde bloem en de olijfolie toe en aan het eind het zout. Kneed daarna krachtig voor minstens 15 minuten het deeg, totdat het een bal wordt. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het deeg rijzen totdat het 2 keer zo groot is geworden.
Vervolgens verdeel je het deeg in stukken van 250 gr en maak je er weer balletjes van. Bedek de balletjes voor ongeveer 30 minuten met een theedoek.
Rol het deeg uit over een met olie ingevette bakplaat en smeer de bodem in met de tomaten basilicumsaus en daarop de in stukken gesneden mozzarella en besprenkel het geheel met de olijfolie extra vergine. Bak de pizza in een voorverwarmde oven op 250 graden tot deze gaar is.
Een rode of witte Family wijn van Diacceroni erbij en je maaltijd is compleet!
WIJNKARAKTERISTIEKEN
Druivensoort: Trebbiano en de Malvasia
Kleur: Strogeel met lichtgroene tinten
Bouquet: Tonen van appel en peer gecombineerd met bloemen
Smaak: Harmonieus, delicaat en toegankelijk met een aangename en aanhoudende fruitige afdronk
Alcohol: 12%
Spijs/wijn: Goed te combineren bij de hele maaltijd, lekker bij lichte gerechten, zoals vis, wit vlees, groente en jonge kazen
WIJNKARATERISTIEKEN
Druivensoort: Sangiovese, Colorino, Canaiolo
Kleur: Sprankelend robijnrood
Bouquet: Fris met aroma’s van vers geplukte kersen en bramen
Smaak: Een aangename wijn met lichte en geen hechtende tannines
Alcohol: 12%
Spijs/wijn: Heerlijk bij voor- en hoofdgerechten van zowel vlees- als vegetarische gerechten met een stevige bite en bij salamiworst en oude kazen.